Lekker eigenwijs die Wikkit gasten

Aug 18, 2017

rozanne.jpg

We weten het echt wel beter!

We zijn lekker eigenwijs en denken het echt wel beter te weten. Wij monteren bijna geen mechanische schijfremmen meer op het strand. We monteren hydraulische remmen. Veel minder onderhoud, goedkoper en ze remmen tenminste. Je wilt toch een noodstop kunnen maken als er vlak voor je neus iemand onderuit gaat. 

Brede velgen ook zoiets. Hoe breder hoe beter....NOT! Hoe breder hoe eerder lek. Lekker breed want dan kun je nog een lagere bandenspanning rijden.....NOT!

De meeste banden en zeker die wij op strand gebruiken zijn niet gemaakt voor brede velgen. Velgen met een binnenmaat van meer dan 30 mm zijn gemaakt voor enduro fietsen met echte brede banden. Wij fietsen op het strand met bandjes van maximaal 2.35 inch breedte. Gaat hem niet worden hoor. Elke 1mm breder aan binnenmaat zorgt voor een 0,2 mm bredere band. Dus elke 5 mm binnen zorgt voor 1 mm buiten

Smalle stuurtjes, velgremmetjes, duikelende fietsen, korte stuiterende fietsen we kunnen het je allemaal uitleggen waarom wij bepaalde keuzes maken en waarom een Wikkit er anders dan anders uit ziet en beter rijdt! 

Go Wikkit!

Foto: Rob Glas

Share:

Most Recent Posts

Bazooki de sierlijke alleskunner

Een elegant aluminium volbloed mountainbikeframe. Moderne geometrie en…

Q-Bomb beachbike, monstercrosser of gravelbike..name it!

Een aluminium volbloed race-machine. Een fiets zoals Ramses Bekkenk…

Turbo Beachbattle Machine

De Wikkit Turbo is niet de opvolger van de Q-Bomb, maar een wat…

Zonkey tijdloos raspaard

De zonkey is het model van Wikkit waar het allemaal mee begonnen is.…