Q-Bomb beachbike, monstercrosser of gravelbike..name it!

Aug 18, 2017

wikkit-gravelbike.jpgDe enige echte strandfiets, beachracer en gravelbike.

De Wikkit Q-Bomb is voor het strand ontworpen. Dit neemt niet weg dat de fiets zich ook thuis voelt op het asfalt of het onverharde pad. De strandraces krijgen een andere wending. Stukken hard strand worden afgewisseld met strandop- en strandafgangen en aangebrachte obstakels van mul zand. De tijd van 20 km naar links of rechts en weer terug is voorbij. Het beach-criterium doet zijn intrede.

Een lange, lage en koersvaste fiets

De Q-Bomb is een langere fiets voor een stabiel rij-gedrag. De luie balhoofdshoek zorgt ervoor dat de fiets "spoort als een malle". De fiets kent een lager bottombracket en een wat langere bovenbuis. De naam is ontleent aan de Q-factor, welke bij deze fiets onder de 150 mm blijft (racefiets waarde dus). Je kunt ook nog eens met gemak een 53-tands voorblad monteren mocht je dat willen zonder houtje-touwtje oplossingen te moeten verzinnen. De voorvork is kort maar het frame is er voor gebouwd. Geen duikelend nerveus fietske maar een stabiele snelle strandraket.

wikkit-Q-Bomb.jpg

Geometrie;

Geometrie zijn slechts getallen. Je moet de fiets ervaren om een oordeel te kunnen vellen. Kom daarom eens langs bij ons in de winkel in Egmond aan Zee, stuur een mailtje of bel gewoon even op. We leggen het je graag uit.

Afmontage:

Wikkit prefereert SRAM onderdelen en monteert daarom de standaard Q-Bomb af met SRAM Rival 1 groepen. Dit kan een versie met een plat (flatbar) stuur zijn of een versie met een krom (dropper bar) stuur (Ritchey Venture Max bijvoorbeeld). De wielen zijn van Hope met zeer goede Hope naven. Overige componenten zijn Ritchey. De vork is vol-carbon en speciaal voor Wikkit gemaakt.

Natuurlijk is de klant koning en maken wij wat de piloot vraagt. Een Shimano 105 groep is geen probleem. Alles in overleg en met raad en daad.

Een plaatje zegt meer dan een paar woorden:

qbomb-schema.jpg

Share:

Meer Wikkits

Bazooki de sierlijke alleskunner

Een elegant aluminium volbloed mountainbikeframe. Moderne geometrie en…

Q-Bomb beachbike, monstercrosser of gravelbike..name it!

Een aluminium volbloed race-machine. Een fiets zoals Ramses Bekkenk…

Turbo Beachbattle Machine

De Wikkit Turbo is niet de opvolger van de Q-Bomb, maar een wat…

Zonkey tijdloos raspaard

De zonkey is het model van Wikkit waar het allemaal mee begonnen is.…