Ontwikkeling van strandfietsen en meer


Wikkit ontwikkelt zelf haar fietsen!

Bij Wikkit ontwikkelen we zelf onze fietsen. We zijn bekend geworden door de strandfiets. Wikkit is allereerst ook begonnen met het ombouwen van een mountainbike naar een strandfiets. Net als de meesten het nu nog steeds doen door een mountainbike te voorzien van een ongeveerde voorvork. Na het eerste model de Zonkey uit 2012 zijn we zelf verder gaan ontwikkelen omdat een strandfiets veel andere eigenschappen nodig heeft dan een mountainbike. Stap voor stap en met kleine aanpassingen zijn we in 2018 aangekomen bij de Turbo en hebben we in de loop van 2019 nog een model toegevoegd aan de Wikkit Collectie de L-Niño en staat er ook een stalen gravelbike op het programma voor 2020. Neem contact op!

Een mountainbikeframe..en hopla.

Wikkit heeft ook een mountainbikeframe (de Bazooki) stoppen daar een starre vork in en hopla een strandfiets is geboren. Wij houden er wel netjes een lange voorvork in omdat de fiets anders zo vreemd gaat sturen. Met deze oplossing is niets mis. De Bazooki rijdt prima op het strand en staat meer dan zijn mannetje als mountainbike. We kunnen de Bazooki voor u afmonteren als strandfiets of als mountainbike. Het is een vriendelijke vriend voorzien van fraaie vormen. Meer weten over de Bazooki?

Van strandfiets naar strandracefiets.

Voor de piloot die echt hard wil op het strand en dan wellicht wat concessies wil doen aan wendbaarheid en de onmogelijkheid om een geveerde voorvork te monteren hebben wij de Q-Bomb ontwikkelt. De Q-Bomb is een alleskunner en gemaakt voor snelheid. De wendbaarheid komt door de skills van de piloot. 

Van strandracefiets naar gravelbike!

Waarom zou je een fiets waarmee je op het strandfiets fietst ook niet op weg en onverharde paden kunnen gebruiken. De Q-Bomb is een perfect voorbeeld van een bijna-alleskunner. Een raket op het strand ziet er met een dropper bar zelfs uit als een gravelbike. De dikke banden voor comfort en zelfs dunnere bandjes kunnen erin. Gemaakt om lange tochten te maken al dan niet in hoog tempo. Tot 40km per uur fiets het net als een racefiets op de openbare weg.  Neem contact op!